תמונות יפות הן הכרחיות כדי למשוך תשומת לב וכדי להעביר את המסר שלנו בצורה מדויקת, ולמשווקים הדיגיטליים ולמעצבים שביננו "תמונה אחת שווה אלף מילים" זה לא סתם משפט, המוח יודע לעבד תמונות פי 60,000 יותר מהר מטקסט, לכן שימוש בתמונות ואינפו-גרפיקות זה כלי חשוב בעבודה שלנו ובהעברת המסרים שלנו.
אבל מה אפשר לעשות אם אין לנו את המשאבים הנכונים ואנחנו לא יודעים איפה למצוא את התמונות האלה? הפתרון המצוי זה אתרי סטוקים של תמונות בתשלום, אבל אנחנו לא רוצים להוציא מאות שקלים על תמונות בדרך כלל.
ולכן קיצרתי לכם את העבודה וריכזתי לכם את אתרי תמונות בחינם הכי טובים שאני מכיר במקום אחד וכל מה שנשאר לכם זה רק לבחור מכל הטוב והשפע החינמי הזה.
נקודה חשובה! כדאי מאוד להימנע מלפגוע בזכויות יוצרים, לכן אני ממליץ ללחוץ פה ולהתחיל מסוף הפוסט ולקרוא על מה זה פגיעה בזכויות יוצרים, מהם החוקים ואיך להימנע מזה, ולמי שרוצה ללמוד או רוצה לרענן את החומר.
17 אתרי סטוקים לתמונות בחינם להורדה
Photo by Andre Furtado from Pexels
1. PEXELS
לאתר יש ממשק חיפוש נוח וקליל, כל יום צלמים ואמנים מעלים תמונות חדשות לאתר ולכן תוכלו למצוא בו תמונות נוף ממש יפות והוא מתעדכן כל יום.
בפיקסלס דוגלים בפשטות ולכן כל שימוש בתמונות באתר בחינם. אין צורך במתן קרדיט למרות שאפשר לפרגן לצלם זה בטוח לא יזיק והם יעריכו את זה מאוד, אפשר להשתמש ולשנות את התמונות כמה שרק רוצים.
2. UNPLASH
UNPLASH הוא מאגר תמונות גדול מאוד באיכות מאוד גבוהה, בהתחלה הם התחילו כקונספט מגניב של לתת את התמונות שנשארו להם מצילומים בחינם במקום שירקבו באיזה שרת כל-שהוא ולתת לאומנות שלהם ביטוי, היום זה כבר אתר ענקי שיש בו רשת חברתית שכל אחד יכול להעלות אליה תמונות ולהוציא אותם לעולם. התמונות באתר בחינם לגמרי ולכל מטרה והן מחולקות לקטגוריות וכמובן שיש ממשק חיפוש ידידותי, אין צורך בקרדיט אבל גם פה אפשר לפרגן.
3. PIXABAY
גם אחד המאגרים הגדולים של תמונות שקיים היום ברשת, מה שמעניין באתר שיש בו גם וקטורים, איורים וקטעי וידאו בחינם לגמרי והכל בממשק מאוד נוח לחיפוש. גם פה זה מאוד פשוט ואין צורך לתת קרדיט ואפשר להשתמש בתמונות לכל צורך אלא אם כן כתוב אחרת (ויש פעמים שיהיה כתוב אחרת).
4. Flickr
פליקר זו רשת חברתית של תמונות של צלמים מכל העולם, יש בה מעל בליון תמונות ומעל 2 מליון קבוצות חברים. מה שמגניב בחיפוש שאפשר לחפש לפי צבע וככה להתאים בחיפוש את התמונות לאתר\ עיצוב שלכם.
לא כל התמונות באתר ניתנות לשימוש חופשי לכן צריך להגדיר בחיפוש את האפשרות הזו שלא נתבלבל.
איך לשנות בחיפוש באתר Flicker את האפשרות לתמונות לשימוש חופשי?
בחיפוש מצד שמאל תלחצו על Any License כמו בתמונה למטה ותחליפו את זה ל Commercial use & mods allowed, ואז זה יציג לכם את התמונות שניתנות לשינויים ושמותרות לשימוש בפרסום.
5. RESHOT
אתר תמונות עם חזון, המטרה שלהם זה לתת לצלמים מתחילים פלטפורמה להעלות את התמונות שלהם. וזה לא כמו שזה נשמע, יש שם תמונות מאוד יפות ובחינם לצלמים, פרינלסנרים יזמים ויוצרים, בלי לשלם מחיר מפוצץ כמו בכל האתרי סטוקים למינהם. יש ממשק חיפוש נוח אפשר להשתמש בתמונות לכל צורך, ולא צריך לתת קרדיט.
6. Foodiesfeed
האתר מציע אלפי תמונות ריאליסטיות ובאיכות וברמה מאוד מאוד גבוהה של אוכל. אתר הסטוקים המושלם למי שיש בלוג אוכל לדוגמא, התמונות בחינם ולשימוש חופשי לגמרי ואין צורך במתן קרדיט.
7. BURST
אתר תמונות באיכות גבוהה להורדה בחינם לשימוש לאתרים ושימוש מסחרי של שופיפיי, יש ממשק נוח לחיפוש והוא מחולק לפי קטגוריות. חלק מהתמונות באתר בחינם וחלק תחת זכויות של שופייפי לכן תשימו לב במה שאתם משתמשים.
8. Gratisography
האתר חינמי לגמרי ומציע מאות תמונות באיכות גבוהה לשימוש מסחרי, אתר של צלם בשם Ryan McGuire לכן רוב התמונות הם של אותו בן אדם ובסגנון מאוד מסויים, עדיין יש שם המון תמונות יפות לשימוש חופשי.
9. FreeStock
באתר תמצאו תמונות מיוחדות ומקוריות שמצלמים שלושה צלמים ונותנים אותם בחינם לגמרי, באתר יש מנוע חיפוש בסיסי והתמונות מחולקות לפי קטגוריות בצורה נוחה, אפשר להשתמש בתמונות גם לשימוש מסחרי וגם פרטי בלי הגבלה.
10. PikiWiki
פיקיוויקי הוא מאגר תמונות שיתופי בעברית של תצלומים בנושאים הקשורים לישראל ולחברה הישראלית בעבר ובהווה. כולם רשאים להשתמש בתמונות בחינם וללא תשלום תמורת מתן קרדיט, אין צורך להירשם ואין צורך לבקש אישור מבעל הזכויות.
11. PICKJAMBO
את האתר מנהל צלם שנמאס לו שהתמונות שלו נדחו על ידי אתרי סטוקים גדולים והחליט לפתוח אתר בעצמו, היום באתר יש אחת הקהילות הגדולות של צלמים ויוצרים, ואלפי תמונות באיכות גבוהה בכל מיני קטגוריות מאוד ברורות כמו "משרד" או "נשים". מה שאהבתי שיש אפשרות להוריד חבילות של תמונות שנבחרו בקפידה לפי נושאים או אזורים, יש באתר גם אזור פרימיום וגם אזור בחינם, כל התמונות שבחינם לשימוש חופשי ואפשר לתת קרדיט או "להזמין" לקפה.
12. StockValet
עוד אתר מעולה לתמונות, ווקטורים, טקסטורות ועוד.. בחינם לגמרי! האתר מתעדכן מידי יום והוא מחולק לפי קטגוריות בצורה מאוד נוחה ומערכת החיפוש שלו מעולה. אבל לא כל התמונות הם לשימוש חופשי לגמרי, יש כאלה שהם דורשים לתת עליהם קרדיט לכן כשאתם משתמשים באתר שימו לב לכל תמונה ספציפית מה הזכויות.
13. FreePic
אתר מעולה לתמונות, וקטורים, PSDים, אייקונים ואלמנטים עיצוביים בחינם. האתר הזה נמצא אצלי במועדפים.
ממשק חיפוש מעולה ומחולק לפי קטגוריות מסודרות. שימו לב שגם באתר הזה צריך לפעמים לתת קרדיט בעת השימוש לכן שימו לב לכל תמונה ספציפית מה הזכויות.
14. PhotoEveryWhere
אתר מגניב עם תמונות מכל העולם, יש לו ממשק חיפוש עם מפה שאפשר לבחור מקום וזה יראה תמונות מהאזור. לרוב התמונות באתר צריך לתת קרדיט.
16. KaboomPics
האתר מציע תמונות בחינם באיכות ממש גבוהה של ערים, אוכל, נופים, ועוד.. ואפילו לחלק מהתמונות יש פלטת צבעים לצידם שזה מאוד שימושי. התמונות הם בחינם לגמרי ואין צורך לתת קרדיט אפשר להשתמש לצורך מסחרי לא כולל מכירה או הפצה, יש ממשק חיפוש נוח אבל הוא לא מחולק לקטגוריות כמו שצריך אז לא כל כך נוח.
17. IsorPublic
תמונות בחינם לשימוש חופשי, גם לטובת מסחר ופרסום ולא חובה לתת קרדיט (אפשר לפרגן כמובן). כל יום עולה תמונה חדשה ואפילו יותר, יש באתר ממשק חיפוש נוח, ואפילו יש אפשרות בתפריט לריכוז של תמונות לפי סוגים ב-Collection שזה ממקד ומאוד פרקטי לחיפוש ולעבודה.
18. בונוס: Remove.bg
מצאתם את התמונה המתאימה ואתם רוצים להוריד לה את הרקע? כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לRemove.bg, להעלות או לשים קישור לתמונה והם ידאגו לכל השאר ותוך שניות בודדות הרקע יעלם ותוכלו להוריד אותו למחשב.
חשוב! תעלו תמונות שהרקע שלהם ברור כדי שזה יעבוד כמו שצריך.
לסיכום, יש ברחבי האינטרנט עוד מלא אתרי סטוקים של תמונות להורדה בחינם שקמו להם עם השנים, פה ריכזתי את האתרים החינמיים והכלים שהיו נראים הכי תכלס'ים וברמה מספיק טובה, מקווה שתהנו.
זכויות יוצרים באינטרנט
יש עיקרון מאוד פשוט באינטרנט – כל חומר שלא אתם יצרתם והוא לא שלכם אסור לכם להשתמש בו, אלא אם כן קניתם את הזכויות להשתמש בו או קיבלתם אישור מהיוצר.
היום – אנשים עדיין משתמשים בתמונות שברחבי האינטרנט ומחפשים תמונות בגוגל ומשתמשים בהם והם לא יודעים שהם מסתכנים בתביעה, ומנגד יש אנשים שלזה הם מחכים ומזה הם מתפרנסים.
פעם באמת היה בלאגן בנושא – עד שקם ארגון בשם Creativecommons שהוא ארגון ללא מטרות רווח, ששם למטרה לעקוף את הבעיות אותן גורמים חוקי זכויות היוצרים לשיתוף מידע ולתת אלטרנטיבה חוקית, ומ-2002 מאפשר ליוצרים להגדיר בצורה מסודרת אם מותר להשתמש ביצירה, ובמידה ומותר אז באיזה אופן אפשר להשתמש ביצירה, בעזרת רישיונות וחוזים מוגדרים מראש.
אז מה הם התנאים וסוגי הרשיונות:
לצפייה באינפו-גרפיקה בגודל מלא – לחץ כאן
רק דיסקליימר קטן! אני לא עורך דין (כן כן, אכזבה להורים..) ולא מומחה זכויות יוצרים, אבל כן חקרתי את התחום לעומק ישר והפוך כדי להימנע משגיאות באתר שלי ובאתרים שאני בונה, אתם יכולים לבחור או לא לבחור לקחת את התוכן וליישם אותו, האחריות עליכם.
מקווה שהועלתי לכם,
באהבה, מאיר